Wat is het leukste bordspel voor de hele familie?

borspel kopen

We zijn er in Nederland allemaal mee groot geworden; bordspelen spelen met de hele familie. Wie heeft er vroeger geen Monopoly of Risk gespeeld? Maar de vraag is natuurlijk, wat is nu het allerleukste bordspel voor de hele familie? We hebben onze 3 optiesĀ even voor je op een rijtje gezet.

1. Monopoly

Ja deze mag natuurlijk niet ontbreken. Misschien wel het allerbekendste bordspel aller tijden, Monopoly. Dit is natuurlijk een spel dat voor weinig mensen onbekend is. Je moet ervoor zorgen zoveel mogelijk straten, steden, stations en winkels te verzamelen zodat je een werkelijk imperium opbouwt en alle touwtjes in handen hebt. Dit spel staat dan ook wel bekend om het verbreken van jarenlange vriendschappen!

2. Risk

ook zo’n spel waar je uren voor kunt zitten. Bij Risk moet je echt geen steden en straten verzamelen maar de hele wereld veroveren! Wel even iets anders. Hierbij werk je door middel van dobbelstenen en een sterk strategisch inzicht. Je krijgt voorafgaand aan het spel een opdracht die je moet uitvoeren. Zo kun je bijvoorbeeld als opdracht hebben om heel Afrika en Zuid-Amerika te veroveren. Ben jij klaar voor de strijd met je vrienden?

3. Jenga

Nu is dit eigenlijk geen bordspel, maar we vonden ‘m zo leuk dat ie niet in dit lijstje mag ontbreken, namelijk Jenga! Bij dit spel wordt er een toren van houten stenen gemaakt waarbij de spelers vervolgens een voor een de stenen eruit moeten halen. Als je toren bij jouw beurt omvalt heb je verloren? Beschik jij over een vaste hand?

Met deze 3 spellen kom jij de saaie dagen wel door!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *